1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sahil Güvenlik’ten nefes kesen boğulma tatbikatı
Sahil Güvenlik’ten nefes kesen boğulma tatbikatı

Sahil Güvenlik’ten nefes kesen boğulma tatbikatı

Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’nın “Yaz Mevsiminde Sıfır Boğulma Olayı Hedefi” kapsamında yaptığı tatbikat gerçeğini aratmadı.

A+A-

Samsun'un İlkadım ilçesi Yat Limanı açıklarında yapılan tatbikatta senaryo gereği Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı bir asker denizde boğulma tehlikesi geçirirken, sahilde bir vatandaşta Alo 158 Sahil Güvenlik hattını aradı. İhbar doğrultusunda hemen harekete geçen Sahil Güvenlik ekipleri kısa sürede boğulma vakasının yaşandığı yere geldi. Denizde boğulmak üzere olan vatandaşı çıkartan askerler hızlı bir şekilde kıyıya getirdiler. Daha sonra boğulma tehlikesi geçiren vatandaşı kıyıda bekleyen ambulansa teslim eden Sahil Güvenlik ekipleri daha sonra birliğine geri döndü.

Yaz mevsiminde sıfır boğulma olayı hedefi kapsamında yapılan tatbikat nefes keserken, Karadeniz’deki ‘Çeken Akıntı’ya da dikkat çeken Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı bu konuda vatandaşları da uyardı.

Tatbikat hakkında bilgi veren Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı SG Kıdemli Üsteğmen Ömer Akgün, “Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı olarak vatandaşlarımızın denizdeki can güvenliğinin sağlanması maksadıyla eldeki tüm imkanlar kullanılmaktadır. ‘Yaz Mevsiminde Sıfır Boğulma Olayı Hedefi’ kapsamında boğulma olayların sıklıkla meydana geldiği halkın yoğun olarak girdiği plajlarda karadan ve denizden personel bot görevlendirmesi yapılarak devriye görevleri icra edilmektedir. Plajlarda bilgilendirici broşürler dağıtılmakta, konuya dikkat çekici anonslar yapılmakta, ortaöğretim düzeyinde boğulma olayları ve çeken akıntı hakkında kritik yaş grupları için farkındalığı arttırmak maksadıyla eğitim verilmekte, çeken akıntı hakkında kısa filmler izletilmektedir. Ayrıca il ve ilçe belediye imkanları ile ikaz panoları kullanılarak görsel uyarıların ve anonsların yapılması sağlanmaktadır. Karadeniz’e kıyısı bulunan illerin valilikleri boğulma olaylarının sık yaşandığı gün ve riskli saatlerde denetimlerin arttırılması maksadıyla bilgilendirilmekte ve uyarılmaktadır” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1025 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.