1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Sahte işe alım firmalarında artış
Sahte işe alım firmalarında artış

Sahte işe alım firmalarında artış

ICS ve ITF, bazı büyük firmaların gemilerinde çalışabilmek için denizcileri başvuru yapmaya ve istihdam ücreti ödemeye yönlendiren sahte işe alım firmalarının artış gösterdiğini belitti.

A+A-

ICS ve ITF arasındaki son toplantıda, denizcileri bazı büyük firmaların gemilerinde istihdam edilmek için başvuru yapmaya ve istihdam ücreti ödemeye yönlendiren sahte işe alım firmalarının artış göstermesine yönelik endişe dile getirildi. Bunların; kargo, açık deniz ve yolcu taşımacılığı sektörlerinde yaygın olarak bilinen firmalar olduğu kaydedildi.

İş arayışında olan denizcilerin, istihdam edilmelerine yardımcı olmak için kendilerinden ücret talep eden bu şirketlerin sonunda samimi olmadığını anladığı belirtilirken, bu nedenle, ICS, deniz taşımacılığında faaliyet gösteren tüm şirketlerin yasal işe alım süreçlerini internet sitelerinde açıkça yazmalarını ve doğru irtibat bilgilerini vermeleri tavsiyesinde bulundu. Bu şekilde, adayların başvuru yaptıkları işe alım ajanslarının söz konusu denizcilik firması adına çalıştığından emin olabileceği ifade edildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1574 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.