1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Sakin şehirde sahil ve deniz dibi temizlendi
Sakin şehirde sahil ve deniz dibi temizlendi

Sakin şehirde sahil ve deniz dibi temizlendi

Sığacık 'daki deniz dibi temizliğine denizden Teos Marina bot, gemici ve dalgıçla destek verdi. Bu kez denizde yapılan temizliğe, kıyıdan Teos Marina personeli ve Seferihisar Belediyesi ekipleri ile destek verirken, etkinliğe Sığacıklılar da katıldı

A+A-

İzmir Karşıyakalı milli yüzücü Emre Erdoğan, arkadaşları milli açıksu yüzücüsü Bengisu Avcı, milli yelkenci Efe Kuyumcu, milli yüzücü Serbülent Yaklav, dalgıç Sarper İlter ve Sığacık’ta faaliyet gösteren Mavi Bayrak’lı yat limanı Teos Marina’nın da gemici ve dalgıcı Girlen açıklarında deniz dibi temizliği yaptılar. Dalgıçlar tarafından deniz dibinden toplanarak Teos Marina’nın botu ile karaya çıkartılan çöpler görenleri şaşırttı.

Yaklaşık 2 saat süren temizlikte, deniz dibinden otomobil lastiği, meşrubat kutuları, alkol şişeleri çıkarıldı. Kıyıdan yapılan temizlikte de torbalarca çöp toplandı. Yat sahipleri, Sığacık sakinleri, Seferihisar Belediyesi ekipleri ve Teos Marina yöneticilerinin de katıldığı kıyı ve deniz dibi temizliğinde toplanan çöp yığını Seferihisar Belediyesi’nin aracına yüklendi.

Amaç farkındalık yaratmak

Çevreci aktivist Erdoğan ve arkadaşları kıyıya çıktıklarında alkışlarla karşılandılar. Erdoğan, “Denizlerdeki kirliliği azaltmayı hedefledik. Kış boyunca temizlik çalışması yapacağız. Temiz bir deniz için herkesin mücadele etmesi gerekli. Marina, tur tekneleri, balıkçılar, turizm işletmecileri denizlerin kirlenmesinin kendilerine olumsuz etkilerini görmeli. Bu nedenle Teos Marina’ya çevre duyarlılığı ve bize verdiği destek için teşekkür ediyorum. Çöplerin denize atılmaması konusunda farkındalık yaratılmalı” şeklinde konuştu.

Denizden ve karadan temizliğe destek veren tüm katılımcılara teşekkür eden Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü; “Bu gibi temizlik etkinlikleri ile her yeri temizleyemeyeceğimizi biliyoruz, ancak sosyal sorumluluk bilinci ile çöplerin tekrar denize atılmaması için farkındalık yaratmak istiyoruz. Sakin şehir Seferihisar ve Sığacık’ta sürdürülebilir bir yaşam ve turizm modeli için çalışıyoruz. İon döneminde kuzey limanı olarak kullanılan yerde şu an Teos Marina olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Atalarımızdan aldığımız 3.000 yıllık mirası gençlerimize devredebilmek için Teos Marina ve paydaşlarımızla temizlik etkinliklerini süreceğiz” dedi.

g1-004.jpg

g2-004.jpg

g3-004.jpg

g5.jpg

g6.jpg

g9.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 4710 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.