1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Salah, Mavi Marmara'yı ziyaret etti
Salah, Mavi Marmara'yı ziyaret etti

Salah, Mavi Marmara'yı ziyaret etti

Mirasımız Derneğinin davetlisi olarak İstanbul'da bulunan Filistin İslami Hareket Lideri Şeyh Raid Salah, bakım ve onarım için Haliç Tersanesi'nde bulunan Mavi Marmara gemisini ziyaret etti.

A+A-

Mirasımız Derneği'nin davetlisi olarak İstanbul'da bulunan Filistin İslami Hareket Lideri Şeyh Raid Salah, bakım ve onarım için Haliç Tersanesi'nde bulunan Mavi Marmara gemisini ziyaret etti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfından ziyarete ilişkin yapılan açıklamaya göre, ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' kampanyası kapsamında Gazze'ye giderken, İsrail saldırısına uğrayan ''Mavi Marmara'' gemisinde bulunan Salah, gemiye çıkarak incelemelerde bulundu.

Gemide daha önce oturduğu yere bir kez daha oturan Salah, bütün yolculuğunun geminin bu bölümünde geçtiğini, iki şiir yazdığını, üçüncüsünü ise İsrail'in saldırısı nedeniyle bitiremediğini ifade etti.

Saldırı anında namaz kıldığı yeri, yanında bulunan heyete gösteren Salah, İsrail askerlerinin kendisini nasıl darbettiğini ve nasıl kelepçelendiğini anlattı.

Kaptan Mahmut Tural da Şeyh Raid Salah'a, Mavi Marmara'nın bakım ve onarımında gelinen son durum hakkında bilgi vererek, gemide hayatını kaybedenlerin vuruldukları yerleri gösterdi.

Salah'a, Mavi Marmara gemisini ziyareti sırasında, Mirasımız Derneği Başkanı Muhammed Demirci ve İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez eşlik etti.

Zaman

Bu haber toplam 839 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.