1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Samsun’da karaya oturan Tokay Akar kurtarıldı
Samsun’da karaya oturan Tokay Akar kurtarıldı

Samsun’da karaya oturan Tokay Akar kurtarıldı

Samsun’da fırtına nedeniyle kayalıklara çarparak karaya oturan 84 metre uzunluğundaki 2 bin 725 grostonluk "Tokay Akar" isimli kargo gemisi 5 gün sonra kurtarıldı.

A+A-

Samsun Limanı açıklarında demirli olan 84 metre uzunluğundaki 2 bin 725 grostonluk "Tokay Akar" isimli gemi, 14 Ağustos Pazar günü saat 03.00 sıralarında Karadeniz’deki şiddetli fırtına nedeniyle karaya doğru sürüklendi. Canik Balıkçı Barınağı tarafındaki kayalıklara sürüklenen gemi, daha sonrasında karaya oturdu. Hacizli olduğu öğrenilen gemi, kayalıklara vurarak durabildi. 

Samsun'da şiddetli fırtınadan dolayı sürüklenerek karaya oturan kargo gemisini kurtarma çalışmaları bugün Samsun Liman Başkanlığı tarafından başlatıldı. Yaklaşık 2 saat süren kurtarma çalışmalarında karaya oturan gemi, Doğan Çay ve CEY-1 adlı römorkörler ile çekildi.

Kurtarma çalışmaları sırasında römorkörlerin zaman zaman halatları koptu. Geminin arka kısmından hasar gördüğü ve delindiği öğrenildi. Arka sol kısmından delinen ve sola yatık vaziyette kıyıda bekleyen gemi, uzun uğraşlar sonucunda yerinden oynatılarak römorkör ile Samsun açıklarında güvenli bir bölgeye çekildi. Geminin Terme Tersanesi’ne mi yoksa limana mı çekileceği yapılacak hasar tespitinden sonra belli olacak. 

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3533 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.