1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Sanata Adanmış Bir Hayat” sergisi açıldı
“Sanata Adanmış Bir Hayat” sergisi açıldı

“Sanata Adanmış Bir Hayat” sergisi açıldı

Cumhurbaşkanlığı forsunu tasarlayan ressam olarak da bilinen Hüsnü Tengüz adına, Beşiktaş Deniz Müzesi’nde düzenlenen sergi törenle açıldı.

A+A-

“Sanata Adanmış Bir Hayat” adıyla düzenlenen serginin açılışında söz alan Deniz Müzesi Komutanı Albay İlyas Gültaş, sanatçının mütevazi bir kişiliğe sahip olduğundan kendisinin Cumhurbaşkanlığı forsunu tasarladığını bile insanların çok geç öğrendiğini belirterek, sanatçının Cumhuriyetin ilk, Osmanlı Devleti’nin son yıllarında bahariye ressamı olarak birçok esere imza attığının altını çizdi. Gültaş, koleksiyonerlerden ve ailesinden toplanarak bir araya getirilen bu eserlerin ziyaretçilerin ilgisine sunulduğu için Deniz Müzesi olarak gurur duyduklarını söyledi.

Serginin açılış törenine sanatçının kızı Fehime Mükerrem Ünsal’da katıldı. Mükerrem Ünsal, düzenlenen bu serginin kadirşinaslığının en yücesi olduğunu, burayı gezerken babasıyla gurur duyduğunu ve babasının ruhunun da burada müzedekilerle beraber olduğunu söyledi.

31 Ağustosa kadar gezilebilecek olan sergide Hüsnü Tengüz’ün el yazması kitapları, hatıratları, sulu boya, yağlı boya ve guaj tekniğiyle yaptığı resimler bulunuyor.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2047 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.