1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sapanca Gölü'nde tehlikeli atık
Sapanca Gölü'nde tehlikeli atık

Sapanca Gölü'nde tehlikeli atık

Sapanca Gölü’ne 2 yıl önce belediyeden alınan izinle dökülen dolgu malzemesinin TÜBİTAK tarafından yapılan incelemede ’Tehlikeli atık’ olduğu raporu verildi.

A+A-

Sapanca İlçesi ile Kocaeli’nin içme ve kullanma suyu havzası olan Sapanca Gölü’ne 2 yıl önce belediyeden alınan izinle dökülen dolgu malzemesinin TÜBİTAK tarafından yapılan incelemede ’Tehlikeli atık’ olduğu raporu verildi.

Sapanca Kırkpınar Mahallesi’nde oturan Zeki Çalışkan, evinin bahçesinin devamı olan göle belediyeden izin alıp 20 kamyon malzeme dökerek dolgu yaptırdı. İhbar üzerine Sakarya Su kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ADASU) göle dolgu yapıldığını belirleyip Sapanca Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık göle yapılan dolgudan numuneler alarak incelenmek üzere TÜBİTAK’a gönderdi. TÜBİTAK, 23 Aralık 2010 tarihinde Sapanca Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdiği 2 sayfalık raporda incelenen dolgu malzemelerinin ’Tehlikeli atık’ olduğunun tespit edildiğini bildirdi. TÜBİTAK Endüstriyel Hizmet Sorumlusu Doç.Dr. Nuryen Türdü imzasıyla hazırlanan raporda içinde başta asfalt olmak üzere çeyşitli türevlerin bulunduğu dolgu maddesinin ’Tehlikeli atık’ sınıfında olduğu görüşüne yer verildi.

Sapanca Cumhuriyet Savcılığı bu rapor sonrasında bu dolgu malzemesinin dökülmesine izin veren belgede imzası bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yaşar Öz hakkında ’Görevi kötüye kullanmak’ iddiasıyla Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Yaşar Öz, 2008 yılında o bölgede doğalgaz çalışması yapıldığını ve bu dolgu maddesinin de oradan çıkan hafriyat olduğunu savundu.

Hürriyet 


Bu haber toplam 836 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.