1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şehiriçi hatlar özelleşecek
Şehiriçi hatlar özelleşecek

Şehiriçi hatlar özelleşecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediyenin en gözde şirketlerinden biri olan İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) özelleştirmesi için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi.

A+A-

Şirketin Şehir Hatları'nın bünyelerine şartlı alındığını vurgulayan Topbaş, bu hatların dışarıda bırakılarak şirketin şehir içi hatlarının özelleştirileceğini açıkladı. Başbakan Tayyip Erdoğan ile Brezilya'da temaslarda bulunan Başkan Kadir Topbaş, gündemdeki konuları değerlendirdi. İstanbul Deniz Otobüsleri'nin Şehir Hatları'nı bünyesine katarak çok geniş bir alanda hizmet vermeye başladığını ifade eden Topbaş, şirketin özelleştirmesi için danışma firmasını belirlediklerini açıkladı. Şirketin Şehir Hatları dışarıda bırakılarak özelleştirileceğini anlatan Başkan Topbaş, "Yani İDO'nun deniz otobüsleri, feribotları ve arabalı vapurları gibi hizmetleri yapan bölümü Şehir Hatları dışında olan bölümleri, ayrışarak diğeri farklı bir şirkette İstanbul'da kalacak." dedi. Topbaş, özelleştirme yöntemini danışman firmanın belirleyeceğini kaydetti. Topbaş ayrıca gelecekte devir şartlarına halel gelmeyecek şekilde Şehir Hatları'nı kısmen halka açmayı düşündüklerini de açıkladı.

İstanbul Gaz Dağıtım AŞ'nin (İGDAŞ) özelleştirilmesiyle ilgili de çalışma yürüttüklerini vurgulayan Kadir Topbaş, "Herhalde İGDAŞ, daha erken yürüyebilir. Beklentilerimize cevap vermeyecek bir sonuç olursa da tabii ki bunu geciktiririz." bilgisini verdi. Topbaş, belediye bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Otopark İşletmeleri'nin (İSPARK) birkaç yıl içinde 1,5 milyar dolar değere ulaştığını, almak isteyen birçok şirketin belediyenin kapısını çaldığını söyledi. Bu şirket için bir özelleştirme planlarının olmadığını ifade eden Topbaş, gelecek yıllarda bu konuyu masaya yatıracaklarını kaydetti. Topbaş, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) belediye için önemli bir kuruluş olduğunu, kesinlikle özelleştirmeyi düşünmediklerini dile getirdi. Atılan her adımda kâr amacı gütmediklerini vurgulayan Başkan Topbaş, İETT zarar etmesine rağmen vatandaşa hizmetin devamı için sürekli destek verdiklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu Kendi Belediyelerini De Takip Etsin

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın dikkat çektiği bir diğer konu da belediyeye ait tüm şirketlerin bilançolarının resmi internet sitesinden yayımlanması. CHP genel başkanlığına seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olduğu dönemde bu konuyu gündeme getirdiğini vurgulayan Topbaş, kendilerini eleştiren anamuhalefet partilerinin belediyelerinin de aynı yaklaşımı göstermesini istedi. Topbaş, "Kılıçdaroğlu şimdi partisinin genel başkanı. Artık bundan sonra verdiği sözlerin arkasında olmasını istiyoruz. Bunu da çok yakından takip edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Zaman 

Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.