1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sekimizu'nun Denizcilik Günü mesajı
Sekimizu'nun Denizcilik Günü mesajı

Sekimizu'nun Denizcilik Günü mesajı

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Koji Sekimizu 2013 Dünya Denizcilik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

A+A-

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Sekreteri Koji Sekimizu 2013 Dünya Denizcilik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İşte Sekimizu’nun mesajı:

Gelecekte, insanlığın gelişmesi sadece mevcut zamanın ihtiyaçlarını karşılayabilmekle kalmayıp aynı zamanda gelecek nesillere de ihtiyaçlarını karşılamasına olanak sağlamalıdır. Gelişmemiz sürdürülebilir olmalıdır.

Birleşmiş milletler sürdürülebilir kalkınma kavramına anlam kazandırma ve destekleme çabalarıyla küresel düzeyde rol almaktadır.

Sürdürülebilir kalkınma yolunda dönüm noktası öneminde bir adım, aynı şehirde gerçekleşen bu tür konferansların, ilkinden 20 yıl sonra geçen yıl haziran ayında Rio da Janerio'da düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma konulu Birleşmiş milletler Konferansı’nda atıldı.

Rio +20 konferansı temel sonuçlarından biri de sürdürülebilir Kalkınma hedeflerini geliştirmek için bir suret başlatılmasına yönelik üye devletleri tarafından yapılan uzlaşmaydı.

Gelecekteki gelişmenin merkezinde bu günün karşılıklı bağımlı küresel ekonomisinin işlevselleşmesini sağlayan karmaşık bir mekanizma olan küresel tedarik zinciri bulunmaktadır. Denizcilik sektörü bu zincirde yaşamsal bir bağ durumundadır.

Enerji, malzeme, gıda ve sanayi ürünleri için dünyada gerçekten güvenilir, küresel, uygun maliyetli ve enerji tasarruflu toplu taşıma yöntemi olan deniz taşımacılığı sürdürülebilir kalkınmanın merkezidir. Deniz taşımacılığı sistemi kendisinin de gelişiminin sürdürülebilir olmasını sağlamasıdır.

Bu kapsamlı kavrama yalnızca gemi operasyonlarını değil, deniz taşımacılığını desteklemede yaşamsal önemde olan tüm faaliyetleri dâhil ediyorum. Deniz trafiği yönetim sistemleri ve küresel iletişim sistemleri limanlar ve çokklu taşımacılık bağlantıları gibi faaliyetlerin tümü bu çok yönlü sektörün bileşenleridir.

Ayrıca, gemi inşa ve klaslandırma, gemi kayıt ve yönetimi, gemi finansmanı, gemi onarımı, gemi geri dönüşümü, denizcilerin eğitim ve öğretimi sistemin birer parçasıdır. bu sisteme arama ve kurtarma hizmetleri, sahil güvenlikler, deniz hukuk uygulama kurumları ve bir çok diğerleri gibi kurumlarda dahildir. Hepsinin sürdürülebilir deniz ulaştırma sisteminin tanımlanması ve başarılmasında üstleneceği bir rolü vardır.

Deniz ulaştırma sistemi sürdürülebilir kalkınmanın üçayağına önemli ölçüde katkıda bulunur: sosyal, çevresel ve ekonomik; ama biz deniz ulaştırma sistemi kavramını nasıl somut bir şeye dönüştürebiliriz. sürdürülebilirliğin başarılı olabilmesi için ilk adım, bize yol gösterebilecek bazı geniş alanları tespit etmektir. Odaklanmamız gereken alanlardan bazıları: emniyet çevre koruma, verimli operasyon, güvenlik ve kaynakların korunmasıdır.

IMO sekreterliğinde meslektaşlarım ve ben, sürdürülebilir bir deniz ulaştırma sistemi kavramı üzerinde endüstri ortakları ve diğerleri ile birlikte çalışıyoruz. Dünya denizcilik dününde, ilgili üye devletleri ve kuruluşları bu kavramı tartışmak üzere bir sempozyuma davet edeceğim.

Bu girişim bu günkü dünya denizcilik gününü kutlamaya benden bir katkı olacaktır.

Deniz ulaştırma sisteminin dünya ekonomisinin sürekli gelişmesi ve gelecekteki büyümesinde vazgeçilmez önemi nedeniyle, IMO bu sistemi desteklemede uygun küresel standartlara ve teknik işbirliği aracılığıyla sürdürülebilir deniz ulaştırma sistemi için gerekli ulusal deniz ulaştırma politikaları ve kurumsal çerçevelerin gelişimine yardımcı olarak, başı çekmeye devam edecektir.

Bizim sürdürülebilir kalkınma anlayışımız, bugün hem dünyanın doğal sistemlerinin kapasitesine hem de insanlığın karşılaştığı sosyal, ekonomik ve kültürel değişimlere duyarlılığı kapsamındadır.

Bu yılki dünya denizcilik günü teması deniz ulaştırma sisteminin önemini vurgulayacak ve bu konunun daha fazla tartışılmasına bir fırsat oluşturacaktır.

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1068 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.