1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Sel felaketi sonrası Mersin havadan görüntülendi
Sel felaketi sonrası Mersin havadan görüntülendi

Sel felaketi sonrası Mersin havadan görüntülendi

Mersin'de yaşanan sel felaketinin ardından kentteki tahribat havadan görüntülendi. Eğitimin ara verildiği kent adeta sular altında kaldı.

A+A-

Mersin ve Adana'nın yüksek kesiminde bulunan ilçelerde kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Gülnar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, kar yağışına bağlı olarak ilçede bulunan 18 ilkokul, 14 ortaokul ve 5 lisede eğitim gören öğrenciler için tatil kararı aldıklarını söyledi. Burgut, taşımalı eğitime de bir ara verildiğini duyurdu. Çoğu köye ulaşımın sağlamadığı ilçede, taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Geçtiğimiz günlerde Mersin Valisi Özdemir Çakacak, beraberindeki Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan ile sahil güvenlik helikopteriyle arama çalışmalarını denetledi.

mersin_selfelaketi.jpg

Arama-Kurtarma çalışmaları havadan görüntülendi

Denetlemede, merkez Toroslar ilçesindeki bir köprüden geçerken suya kapılarak debisi yükselen Yalınayak Deresi'ne düşen otomobilde hayatını kaybeden Serkan ve Fatma Genç çiftinin aynı araçtaki 4 yaşındaki kızları Miray ile 25 yaşındaki yakınları Sultan Uncu'yu arama çalışmaları havadan da görüldü.

AFAD, polis ve itfaiye ekiplerinin dere yatağında, sahil güvenlik ekiplerinin ise derenin denize döküldüğü noktada yoğun şekilde aramalarını sürdürdüğü gözlendi.

Araziler ve seralar sular altında kaldı

Vali Çakacak, arama çalışmalarındaki denetiminin ardından Tarsus ilçesi ile merkez Akdeniz ilçesi Kazanlı ve Adanalıoğlu mahallelerinde su altında kalan tarım alanlarını da havadan inceledi. İnceleme sırasında çok geniş arazilerin ve seraların sular altında kaldığı kameralar tarafından da görüntülendi.

ViraHaber.com

 

Bu haber toplam 3314 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.