1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. Şenol Morgül: İstanbul trafiği için entegrasyon şart
Şenol Morgül: İstanbul trafiği için entegrasyon şart

Şenol Morgül: İstanbul trafiği için entegrasyon şart

Dentur Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül,  İstanbul’un  trafik  sorununun çözümünde, deniz taşımacılığı ile  diğer diğer taşıma modları arasındaki  etkin ve verimli entegrasyonunun önemli yeri olduğunu söyledi.

A+A-

2-4 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen ve İstanbul ulaşımının yön bulduğu Transist 2017 Uluslararası İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda, Ulaşım Modlarının Entegrasyonu ve Şehir İçi Hareketlilik  konulu panelde trafik sorunu masaya yatırıldı. Çözüm önerilerinin görüşüldüğü Ulaşım Modlarının Entegrasyonu ve Şehir İçi Hareketlilik  konulu panele konuşmacı olarak katılan Dentur Avrasya Yönetim Kurulu başkanı Şenol Morgül,  İstanbul’un  trafik  sorununun çözümünde, deniz taşımacılığı ile  diğer diğer taşıma modları arasındaki  etkin ve verimli entegrasyonunun önemli yeri olduğunu söyledi.

Kara, deniz ve  raylı sistemleri birbirinin rakibi değil, tamamlayıcısı olduğunu söyleyen Morgül,  taşıma modları birbirine entegre edildiğinde daha çok tercih edilen, daha hızlı ve sürdürülebilir bir toplu ulaşım sistemi oluşacaktır dedi.

15 milyon kişinin yaşadığı, 12 milyon turistin her yıl ziyaret ettiği İstanbul’da trafik akış hızı gün geçtikçe azalmakta olduğunu ifade eden Morgül, kent içi ulaşım sorununun çözümü, toplu taşımanın yaygın olarak kullanılmasından geçtiğini söyleyerek, toplu taşıma sisteminin ulaşmadığı tek bir nokta kalmamalıdır dedi.

Bir ülkeyi en güzel ifade eden, tarihi yapısı, kültürü gibi özelliklerin yanında ulaşımda sağladığı kolaylıklar ve seçenekler olduğunu ifade eden Morgül, kent içinde toplu ulaşım yaygınlaştığında, şehir içi yolculuklar, toplu ulaşım sistemi içerisinde başlayıp,  son bulduğunda trafik sorununun ciddi oranda azalacaktır dedi.

Büyükşehir belediyemizin raylı sistem yatırımlarının burada toplu ulaşımın yaygınlaşması ve aynı zamanda seyahat sürelerinin kısalması nedeniyle, toplu ulaşımın tercih edilmesi noktasında önemli olduğu söyledi.

Panel sonunda plaketini Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ve İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı Mevlüt Uysal’dan alan Dentur Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Morgül,  İstanbul’da toplu taşıma sistemi içerisinde günde yaklaşık 13,5 milyonluk yolculuk gerçekleştiğini, bu yolculukların içerisinde, deniz ulaşımının payı yüzde 2’lerde olduğunu söyleyerek, bakanlığımız  ve belediyemiz tarafından, deniz taşımacılığının toplu ulaşımdaki payının artırılması için desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Vira Haber

Bu haber toplam 3888 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.