Guardian gazetesinin haberine göre, Commonwealth Körfezi’nde Denison burnundaki penguen kolonisi, büyük bir su kütlesinin yakınlarında yaşıyordu.
Ancak 2010’da 2900 kilometre kare büyüklüğündeki bir buz dağı yerinden koparak, körfezde sıkıştı ve penguenlerin denize çıkışını kapattı. Penguenler, beslenme alanları denize ulaşabilmek için 60 kilometrelik yolculuk yapmak zorunda kaldı. Ancak bu zorlu yolculuk hayvanların telef olmasına neden oldu.
Avustralya New South Wales Üniversitesi İklim Değişikliği Araştırma Merkezi’ne göre 2011’de kolonide 160 bin penguen vardı. Şimdiyse 10 bin kadar penguen kaldı.
Uzmanlara göre, denizdeki buzulların kırılmaması ya da B09B adı verilen buz dağının yer değiştirmemesi halinde önümüzdeki 20 yıl içinde kalan penguenler de ölecek. Araştırmacılara göre buz dağı yaklaşık 20 yıldır hareket halindeydi. Kıyıya yakın hareket eden buz dağı, bir buzula çarptı ve sıkışıp kaldı.
ViraHaber.com
DÜNYA Haberleri
Dışişleri Bakanlığı: "Türk Deniz Yetki Alanlarını İhlal Eden Haritaların Geçerliliği Yoktur"
İngiliz Savaş Gemisi HMS Dragon Doğu Akdeniz’e Geldi
ABD Enerji Bakanı: "ABD Ordusu, Hürmüz Boğazı’nda Tankerlere Refakat Etmeye Hazır Değil"
İsveç’ten “Vatansız Gemi” Operasyonu: Caffa Kargo Gemisine El Konuldu
Dünyanın En Stratejik Limanlarında Türk İzi