20 futbolcu hayatını kaybetti

Motorlar şiddetli dalgada alabora oldu futbolcular hayatını kaybetti

Zambiya'dan Kongo'ya dönen AC Virgin KA takımından 20 futbolcu, nehiri geçmeye çalışan geminin alabora olmasıyla birlikte hayatını kaybetti. Şiddetli dalgaların kurbanı olan, futbolcuları ve taraftarları taşıyan 3 deniz motorunun devrilmesiyle 20 futbolcu hayatını kaybetti.

Vali Yardımcısı Aaron Mushanga yaptığı açıklamada, Futbolcuları ve taraftarları taşıyan motor, yanlarından geçen bir başka motorun oluşturduğu şiddetli dalgaların etkisiyle alabora oldu. İnsanlar motorun altında kaldı ve nehire düştü. Motor 100 kişiyi taşıyordu ve kurtarma ekipleri 80 kişiyi kurtarmayı başardı. Ama ne yazık ki 20 kişi hayatını kaybetti" dedi.

FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, Çarşamba günü baş sağlığı mesajını içeren mektubu Kongo Futbol Federasyonu başkanı Constant Omari Selemani'ye gönderdi. 

Habertürk

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza