20 futbolcu hayatını kaybetti

Motorlar şiddetli dalgada alabora oldu futbolcular hayatını kaybetti

Zambiya'dan Kongo'ya dönen AC Virgin KA takımından 20 futbolcu, nehiri geçmeye çalışan geminin alabora olmasıyla birlikte hayatını kaybetti. Şiddetli dalgaların kurbanı olan, futbolcuları ve taraftarları taşıyan 3 deniz motorunun devrilmesiyle 20 futbolcu hayatını kaybetti.

Vali Yardımcısı Aaron Mushanga yaptığı açıklamada, Futbolcuları ve taraftarları taşıyan motor, yanlarından geçen bir başka motorun oluşturduğu şiddetli dalgaların etkisiyle alabora oldu. İnsanlar motorun altında kaldı ve nehire düştü. Motor 100 kişiyi taşıyordu ve kurtarma ekipleri 80 kişiyi kurtarmayı başardı. Ama ne yazık ki 20 kişi hayatını kaybetti" dedi.

FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, Çarşamba günü baş sağlığı mesajını içeren mektubu Kongo Futbol Federasyonu başkanı Constant Omari Selemani'ye gönderdi. 

Habertürk

DÜNYA Haberleri

ABD Orta Doğu'ya 3'üncü Uçak Gemisini Konuşlandırdı
Dışişleri Bakanlığı: "Türk Deniz Yetki Alanlarını İhlal Eden Haritaların Geçerliliği Yoktur"
İngiliz Savaş Gemisi HMS Dragon Doğu Akdeniz’e Geldi
ABD Enerji Bakanı: "ABD Ordusu, Hürmüz Boğazı’nda Tankerlere Refakat Etmeye Hazır Değil"
İsveç’ten “Vatansız Gemi” Operasyonu: Caffa Kargo Gemisine El Konuldu