2012 yılında 106 gemi denize gömüldü

Alman sigorta şirketi Allianz, geçen yıl 106 geminin çeşitli denizlerde battığını açıkladı.

Şirketin yayımladığı raporda, 2012'de yaşanan gemi kazalarının bir önceki yıla göre yüzde 16 arttığı ancak son 10 yıllık dönemde ise yüzde 27 azaldığı vurgulandı.

Raporda, 2012'de, Güney Çin Denizi'nde 30, Akdeniz ve Karadeniz'de 15, Kuzey Kore ve Japonya açıklarında ise 10 geminin battığı, kazaların genellikle kaptan hatasından kaynakladığı ifade edildi.

13 Ocak'ta 32 kişinin hayatını kaybettiği İtalyan ''Costa Concordia'' gemisinin kazası ile Papua Yeni Gine açıklarında, 2 Şubat'ta 100'den fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan Rabaul Queen feribotunun batması, 2012'nin en önemli olayları arasında yer alıyor.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza