ABD donanma üssüne silahlı saldırı

Washington'da donanma üssünde düzenlenen silahlı saldırıda biri saldırgan 13 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda birçok kişinin de yaralandığı belirtiliyor. ABD polisi silahlı saldırganı yakalamak için üsse girdi.

ABD'nin başkenti Washington'da bir donanma üssünde düzenlenen silahlı saldırıda 13 kişinin öldüğü bildirildi.

ABD'nin başkenti Washington'da yerel saatle sabah 08.20'de bir donanma üssünde silahlı saldırı düzenlendi. Amerikan CNN televizyonu, ilk belirlemelere göre 13 kişinin saldırıda hayatını kaybettiğini açıkladı.

Saldırıda ayrıca birçok kişinin de yaralandığı ifade ediliyor. ABD Donanması'ndan yapılan açıklamada, "Acil durum personeli olay yerine intikal etti ve üsteki personel için 'olduğunuz yere sığının' emri verildi" denildi.Saldırganın kendisini bir odaya kapattığı ve kapının arkasına barikat kurduğu bildirildi.

DONANMA BÜTÇESİNİN DÖRTTE BİRİ

Donanma Deniz Sistemleri Komutası, donanmanın beş sistem komuta biriminin en büyüğü. Tüm donanmanın bütçesinin dörtte biri buraya gidiyor. Burada donanmanın gemileri, denizaltıları ve muharebe sistemleri inşa ediliyor.

19’uncu yüzyılda inşa edilen Washington Donanma Tersanesi, ABD ordusunun en eski tersanesi olarak biliniyor.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza