ABD gemi gönderdi

Güney Kore, Yeonpyeong Adasına Yeni Topçu Bataryaları Yerleştirecek Kuzey Kore’nin, Güney Kore’nin Yeonpyeong adasına topçu ateşi açmasının ardından, Güney Kore ordusunun adaya yeni topçu bataryaları konuşlandıracağı bildirildi.

Güney Kore, Yeonpyeong Adasına Yeni Topçu Bataryaları Yerleştirecek
Kuzey Kore’nin, Güney Kore’nin Yeonpyeong adasına topçu ateşi açmasının ardından, Güney Kore ordusunun adaya yeni topçu bataryaları konuşlandıracağı bildirildi.

Güney Kore Savunma Bakanı Kim Tae-Young yaptığı açıklamada, "Adada bulundurduğumuz K9 bataryalarına başkalarını da ekleyeceğiz ve 105 milimetrelik obüs bataraylarının yerine daha uzun menzili obüs batarayaları konuşlandıracağız" dedi.

Adada 2 Sivilin Cesedi Bulundu
Güney Kore Sahil Güvenlik yetkilileri, saldırı sonucu yıkılan bir inşaatta bulunan cesetlerin 60’lı yaşlarda olduğu tahmin edilen iki inşaat işçisine ait olduğunu belirtti.

Kuzey Kore’nin Güney Kore’ye ait bir adaya dün topçu saldırısında bulunması sonucu 2 deniz piyadesi ölmüş ve siviller yaralanmıştı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun olayı, Kore savaşının sona ermesinden bu yana yaşanan "en vahim olay" olarak değerlendirmişti

8sutun

DÜNYA Haberleri

AB, Kızıldeniz’deki Çok Uluslu Koalisyona Katılacak
Kızıldeniz’de ABD Savaş Gemisine ve Ticari Gemilere Saldırı
Milli Yas İlan Edildi
İsrail-Filistin Savaşıyla Güvenli Rota Türkiye Oldu
Dünyanın En Büyük Konteyner Gemilerinden Birine "Türkiye" Adı Verildi