Akdeniz'de bir günde 900 kaçak kurtarıldı

Akdeniz'deki kaçak göçmen trajedisi devam ediyor. İtalyan sahil güvenlik ekipleri sadece bir gün içinde Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmak isteyen 900'den fazla kaçak göçmenin kurtarıldığını duyurdu.

Bu sırada kurtarma ekibinin başındaki komutan Francesco Coronas yaptığı açıklamada, açık denizde buldukları teknelerdeki bazı kişilerin hayatını çoktan kaybetmiş olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz gün de İtalyan kurtarma ekipleri, Hollanda bandıralı bir ticari tekne ile birlikte düzenledikleri kurtarma operasyonunun görüntülerini paylaşmıştı. Gece saatlerinde yapılan operasyonunda yaklaşık 325 kaçak göçmenin kurtarıldığı belirtilmişti. Avrupa'ya ulaşan göçmenlerin geldiği ülkeler arasında ise ilk olarak Suriye, Afganistan, Eritre, Somali ve Gambiya bulunuyor. 

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

ABD Enerji Bakanı: "ABD Ordusu, Hürmüz Boğazı’nda Tankerlere Refakat Etmeye Hazır Değil"
İsveç’ten “Vatansız Gemi” Operasyonu: Caffa Kargo Gemisine El Konuldu
Dünyanın En Stratejik Limanlarında Türk İzi
DESAN’ın Malezya İçin İnşa Ettiği İkinci Geminin Sac Kesme Töreni Gerçekleşti
İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ABD Uçak Gemisini Hedef Alan Paylaşım