Almanya'dan İsrail'e denizaltı ihracatı

Almanya, İsrail'e satılması öngörülen denizaltılara onay verdi. Süddeutsche gazetesinin bildirdiği habere göre, Federal Güvenlik Kurulu en son toplantısında İsrail'e satılması öngörülen denizaltılara onay verdi.

Dolphin sınıfı denizaltıların üretimi üçtebir oranında federal hükümet tarafından finanse ediliyor. 

'HERKESİN BİLDİĞİ SIR'

Spiegel'in konuya ilişkin haberinde, ''herkesin bildiği sır'' olarak nitelenen İsrail'e ihraç edilen denizaltıların nükleer başlık sistemlerinin Almanya tarafından üretildiği ve satıldığı da paylaşılan bir başka bilgi.

Federal Güvenlik Kurulu'nun onayladığı bir başka silah ihracı ise Cezayir ve Hindistan'a yapılan askeri malzeme satışları konusu. 

Cezayir'e 336 adet askeri araçın ihraç edilmesine onay verilirken, bu araçların suda hareket edebilme yeteneği bulunduğu gibi, gizli aydınlatma sistemleri de  bulunuyor.

Hindistan'a yapılacak  silah ihracı ise hafif silah mermileri ve yan malzemelerden oluşuyor.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

DP World’den Türk Yumurta Üreticilerine Küresel Soğuk Zincir Hamlesi
Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt: "El konulan gemi, sahte bayrak taşıdığı için vatansız kabul edildi"
ABD, Uluslararası Sularda "Sophia" Adlı Petrol Tankerine El Koydu
ABD, Kuzey Atlantik'te Rus Bandıralı "Marinera" Petrol Tankerine El Koydu
Finlandiya, Baltık Denizi’nde İletişim Kablolarına Sabotaj Şüphesiyle Bir Gemiye El Koydu