Askeri Cuntadan Arnavutluk'a Yüzerek Kaçan Yunan Eski Bakan Denizde Ölü Bulundu

Yunanistan'da, 1972 yılındaki askeri rejiminden yüzerek Arnavutluk'a kaçan eski bakan Sifis Valirakis denizde ölü bulundu.

Atina Haber Ajansı'na göre eski sosyalist bakan Sifis Valirakis, pazar günü Evia adası açıklarında hayatını kaybetti.

77 yaşındaki Valirakis'in eşi, eski bakanın kaybolması üzerine sahil güvenlik ekiplerini aradı. Yapılan arama çalışmasında, önce Valirakis'in şişme botu bir adacık yakınlarında motoru çalışır halde bulundu. Daha sonra yaklaşık bir deniz mili uzaklıkta eski bakanın cesedine ulaşıldı.

Valirakis, 1967-74 yılları arasında ülkeyi yöneten askeri rejime karşı savaşan militan grup Panhellenik Kurtuluş Ordusu'nun bir üyesiydi.

Askeri cuntaya karşı düzenlenen çok sayıda bombalı saldırıya katılan da Valirakis, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) kampında eğitim gördü. 1971'de tutuklandı ve Korfu Adası'nda hapsedildi.

Valirakis, bir yıl sonra cezaevinden kaçmayı başardı ve yüzerek Arnavutluk’a ulaştı.

Vira Haber

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza