Barbaros Denizcilik Kulübü 4. Kariyer Günleri

Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübünün 8-9-10 Mayıs 2018 tarihlerinde düzenlemiş olduğu 4. Kariyer Günleri, bu yıl da öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Saat 10:30’da gerçekleştirilen açılışa Karamürsel Kaymakamı Sayın Ahmet NARİNOĞLU, Karamürsel İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat ÇAKIR, DTO Kocaeli Şubesi Başkanı Sayın Av. Vedat DOĞUSEL, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Yrd. Doç. Dr. Muhammed BAMYACI,  Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Akademisyenleri ve Sektör Temsilcileri katılım gösterdi.

İlk oturum, Kocaeli Liman Başkanlığı’nı temsilen Başkan Yardımcısı Sayın Önder EYİGÜN’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Kurum tanıtımı ve ardından soru cevap şeklinde ilerleyen oturumda öğrenciler Kocaeli Liman Başkanlığı’nın kapasitesi, işleyişi ve sektördeki yeri hakkında önemli bilgiler elde ettiler.

İkinci oturuma Dubai Port World Liman İşletmeleri İşe Alım ve Eğitim Yöneticisi Sayın Ekin Yaşar YAVUZ katılım sağladı. DP World Yarımca ve sektörün istihdam konusunda ihtiyaç ve taleplerinden bahsedilen oturumun ardından 4. Kariyer Günleri’nin ilk günü tamamlanmış oldu.
İkinci günün ilk oturumunda Pasific Shipping Group Acente Müdürü Sayın Rasim ALPONAT ve FİLO Müdürü Sayın Uğur KILIÇ konuşmasını gerçekleştirdi. Sohbet ortamında geçen oturumda şirket politikaları kişisel kariyerlerinden bahseden sektör temsilcileri, öğrencilerin özellikle staj ve iş başvuru süreçleri ile ilgili de önemli bilgiler verdi.
İkinci oturumda ise Yat Kaptanı Sayın İlknur ASAR konuşmasını gerçekleştirdi. Sektördeki sayılı Kadın Yat Kaptanlarından biri olan Sayın ASAR, denizci bir kadın olmanın verdiği avantaj ve dezavantajlardan bahsetti. Kız öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği oturum soru cevap şeklinde devam etti ve yaklaşık 1 saat sürdü.

Üçüncü günün ilk oturumunda Broker Sayın Tülin ŞENDUR sunumunu yaptı. Brokerlik mesleği hakkında bilgi verilen oturumda mesleğin incelikleri ve dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsedildi.

Son günün ikinci oturumunda Sofi Yacht Temsilcisi Sayın Barış SEMİZ ve Sayın Alev SEMİZ konuşmalarını gerçekleştirdi. Kişisel kariyer ve şirketlerinden bahseden konuşmacılar öğrencilere bol bol tavsiyelerde bulundular. Dil öğrenmenin en önemli kriter olduğundan bahseden konuşmacılar, sosyal faaliyetlere de önem verilmesi gerektiğinden bahsettiler.
Kocaeli Üniversitesi Barbaros Denizcilik Kulübü’nün düzenlemiş olduğu 4. Kariyer Günleri’nde oturumlar arasında DTO Kocaeli Şubesi Sponsorluğunda Balık Ekmek ikramı yapıldı. Her oturumun sonunda değerli katılımcılara plaketleri takdim edildi. Ayrıca kadın konuşmacılara katılımlarından ötürü çiçek de hediye edildi. 

Sohbet havasında geçen ve üç gün süren 4. Kariyer Günleri sayesinde öğrenciler staj ve iş imkanları elde edip, sektörün değerli isimleriyle tanışma fırsatı yakaladılar.

 

Vira Haber

SEKTÖRDEN Haberleri

ABS’den AB Emisyon Ticaret Sistemi Semineri
12. Ulusal Gemi ve Yat Tasarım Yarışması Sonuçlandı
CII Derecelendirmesinin Charterer ve Armatörler Arasında Yaratacağı Sorunlar Konuşuldu
GBD Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yıldönümünü Büyük Bir Organizasyonla Kutladı
Arkas Line’ın 24 Ülke Yöneticileri İzmir’de Buluştu