Batık denizaltıdaki denizciler bulunamadı

Hindistan'ın başkenti Mumbai'de Çarşamba günü iki büyük patlamayla içinde yangın çıkan denizaltıyı yeniden yüzdürme çalışmaları dalgıçlar ve acil yardım çalışanları aracılığıyla devam ediyor.

Hindistan'ın başkenti Mumbai'de Çarşamba günü iki büyük patlamayla içinde yangın çıkan denizaltıyı yeniden yüzdürme çalışmaları dalgıçlar ve acil yardım çalışanları aracılığıyla devam ediyor.

Olaydan sağ kurtulan herhangi biriyle henüz iletişime geçilemediğinden Hindistan Deniz Kuvvetleri'nin başı, ülkenin "en kötü duruma karşı" hazırlıklı olmasını istedi. Kısmi batan denizaltında 18 denizci bulunmaktaydı.

Dalgıçlar şimdiye kadar denizaltının sadece bir kapağını açmayı başardı. Denizaltını yeniden yüzdürme çabaları devam ederken olay konusunda soruşturma da devam ediyor. Dizelle çalışan INS Sindhurakshak denizaltısındaki patlamanın nasıl gerçekleştiği henüz kesinlik kazanmadı. Sabotaj olasılığı henüz elenmemiş olsa da yetkililer buna ihtimal verilmediğini söylüyor.

Hindistan başbakanı Manmohan Singh, Bağımsızlık Günü etkinlikleri çerçevesinde yaptığı konuşmada üzüntüsünü dile getirdi: "INS Sindurakshak denizaltısını dün bir kazada kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. 18 cesur denizcimizin hayatlarını kaybettiklerinden endişeleniyoruz."


Başbakan, yakın geçmişte bir nükleer denizaltı satın almış; ve milli olanaklarla kendi denizaltısını üretmiş olmasından dolayı, deniz kuvvetlerinin bu kazaya daha da üzüldüğünü belirtti.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

NATO Zirvesi Öncesinde Deniz Güvenliği Gündemi Ankara’da Değerlendirildi
Denizcilik Tarihinin En Büyük LNG Gemisi Siparişi: Katar’dan Çin’e 24 Dev Tanker
İngiltere'den Hürmüz Boğazı'na Askeri Yığınak
ABD Orta Doğu'ya 3'üncü Uçak Gemisini Konuşlandırdı
Dışişleri Bakanlığı: "Türk Deniz Yetki Alanlarını İhlal Eden Haritaların Geçerliliği Yoktur"