NTV'nin haberine göre; Rusya'nın havadan, Esad’a bağlı güçlerin ise karadan Halep’e yönelik saldırıları yeni bir göç dalgası başlattı. Sadece göç değil, saldırılarda çok sayıda sivil de hayatını kaybetti.
Halep bölgesinden kaçan binlerce kişi Türkiye sınırında. Bu yeni dalganın nedeni Şam güçlerinin bu kez havadan Rusya bombardımanı, karadan da Hizbullah ve İran"ın desteği ile son 24 saatte Halep civarında hayli ilerleme sağlaması.
Siviller hayatını kaybetti
Rusya'nın son günlerde Halep bölgesinde yoğunlaşan hava saldırıları, muhaliflerin kontrolündeki birçok bölgeyi yerle bir etmiş durumda. Saldırılarda onlarca sivil hayatını kaybetti.
Halep'in kuzeyinde, bombardımandan kaçan binlerce Suriyeli için istikamet Türkiye. BM'nin verilerine göre 15 bin, Suriye’deki yerel kaynaklara göre yaklaşık 50 bin kişi Türkiye sınırına doğru yönelmiş durumda. Öncüpınar sınır kapısına akın eden Suriyeliler yorgun ve öfkeli. Uluslararası toplumun, bombardımana müdahale etmesini istiyorlar.
Suriye ordusunun, Rusya'nın hava desteğiyle birlikte Halep'teki muhalifleri tamamen kuşatmayı ve Azez ile İdlib'e yönelmeyi hedeflediği belirtiliyor.
ViraHaber.com
DÜNYA Haberleri
DP World’den Türk Yumurta Üreticilerine Küresel Soğuk Zincir Hamlesi
Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt: "El konulan gemi, sahte bayrak taşıdığı için vatansız kabul edildi"
ABD, Uluslararası Sularda "Sophia" Adlı Petrol Tankerine El Koydu
ABD, Kuzey Atlantik'te Rus Bandıralı "Marinera" Petrol Tankerine El Koydu
Finlandiya, Baltık Denizi’nde İletişim Kablolarına Sabotaj Şüphesiyle Bir Gemiye El Koydu