Bulk Carrier 1 gemisi Filipinler'de battı!

M/V Bulk Carrier 1 adlı dökme kuru yük gemisi, Filipinlerin Saragni bölgesinin yedi deniz mili açığında Liberya bayraklı konteyner gemisi HS Puccini ile çakıştı. Kaza sonucu M/V Bulk Carrier 1 ağır hasar alarak battı.

M/V Bulk Carrier 1 adlı dökme kuru yük gemisi, Filipinlerin Saragni bölgesinin yedi deniz mili açığında Liberya bayraklı konteyner gemisi HS Puccini ile çakıştı. Kaza sonucu M/V Bulk Carrier 1 ağır hasar alarak battı. 

Kaza sonrası batan geminin 23 kişilik mürettebatından 21 kişinin kurtarıldığı, ikisinin hala kayıp olduğunu bütün kurtarma ekiplerinin kayıp mürettebatı bulmak için seferber olduğu ifade edildi.

Sahil güvenlik güçlerinin kurtarma operasyonları ile birlikte kazanın soruşturmasına da başlandığını bildirilirken, deniz koruma personelinin de görevlendirilerek olası bir petrol sızıntısı ihtimaline karşı hazırlıklı hale geldikleri ifade edildi.

ulasimonline.com

DÜNYA Haberleri

NATO Zirvesi Öncesinde Deniz Güvenliği Gündemi Ankara’da Değerlendirildi
Denizcilik Tarihinin En Büyük LNG Gemisi Siparişi: Katar’dan Çin’e 24 Dev Tanker
İngiltere'den Hürmüz Boğazı'na Askeri Yığınak
ABD Orta Doğu'ya 3'üncü Uçak Gemisini Konuşlandırdı
Dışişleri Bakanlığı: "Türk Deniz Yetki Alanlarını İhlal Eden Haritaların Geçerliliği Yoktur"