Çin ve Rusya'dan ortak deniz tatbikatı

Çin, Rusya ile yapacağı "Deniz İşbirliği-2014" adlı ortak tatbikatının Mayıs ayı ortalarında gerçekleştirileceğini söyledi

Çin ve Rusya donanmalarının, Doğu Çin Denizi'de Pekin ile Tokyo arasında egemenlik tartışmalarına neden olan Diaoyü adalarına yakın bir bölgede ortak tatbikat yapacağı bildirildi.

Çin resmi basınında askeri kaynaklara dayandırılarak verilen haberlerde, iki ülke donanmalarının, Doğu Çin Denizi'nin Şanghay kenti yakınlarındaki bölgesinde "Deniz İşbirliği-2014" adlı ortak tatbikatı bu ayın ortalarında yapacağı kaydedildi.

Bunun, "Rusya ile Çin'in yaptığı olağan ortak tatbikat düzenlemesi" olduğu vurgulanırken, iki ülke ordu güçlerinin Pekin yönetiminin Japonya ile egemenlik tartışmaları yaşadığı Diaoyü adalarının kuzeybatısında yapacağı ilk ortak tatbikat olacağına işaret edildi.

Tatbikata iki ülkeden füze kruvazörü, destroyer, füze fırkateyni, denizaltı ve diğer yüzey ve su altı gemilerinden oluşan yirmi kadar savaş gemisinin katılacağı açıklandı.

Çin ve Rus kuvvetlerinin üç sürmesi öngörülen tatbikatta bölgesel keşif, hava savunma ve denizaltı savunma çalışmalarını deneyeceği belirtildi.

ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın Asya turu kapsamında geçen hafta ziyaret ettiği Japonya'da "Diaoyü adalarının yönetiminin Japonya'da olduğu" söylemi Çin'de tepki ile karşılanmıştı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza