Çin ve Rusya'dan Ortak Deniz Tatbikatı

Çin ve Rusya'nın denizlerdeki tehditlerle mücadele kapasitelerinin artırılması amacıyla planlanan "Ortak Deniz 2014" tatbikatı yarın başlayacak.

Çin ve Rusya'nın denizlerdeki tehditlerle mücadele kapasitelerinin artırılması amacıyla planlanan "Ortak Deniz-2014" tatbikatı yarın başlayacak.

Tatbikatın Çin direktörü ve Çin Donanması Komutan Yardımcısı Tien Cong, 20-26 Mayıs tarihlerinde Doğu Çin Denizi'nde yapılacak tatbikata, 14 gemi, 2 denizaltı, 9 uçak, 6 helikopterin katılacağını söyledi. 

İki ülkenin tatbikatta büyük gemiler de kullanacağı ifade edilirken, Çin'den "Cıngcou" ve "Ningbo" füze destroyerleri ile Rusya'dan "Varyag" füze destroyerinin yer alacağı açıklandı. 

Tatbikatın Rus direktörü ve Rus Donanması Komutan Yardımcısı Fedotenkov da tatbikatın sadece iki donanma arasındaki dostluğu sağlamlaştırmayacağını ayrıca mevcut profesyonel seviyelerini geliştireceğini vurguladı.

"Ortak Deniz-2014"ün üçüncü bir tarafı hedef almadığı sıklıkla vurgulanırken, tatbikatın önceden planlanmış bir "rutin" faaliyet olduğu ve deniz trafik güvenliğine odaklanacağı savunuluyor.

Çin ve Rusya'nın daha entegre bir şekilde gerçek savaş şartlarında yapacağı tatbikatın iki ülke donanmasının deniz güvenliği ve tehditleriyle mücadeledeki kapasitesini artıracağı ifade ediliyor.

"Ortak Deniz-2014"ün Çin ve Rusya arasında yapılan diğer iki deniz tatbikatından en büyük farkı iki ülke unsurlarının da bir ara tatbikata katılması. Zira bu tatbikatta yüzey gemileri ve denizaltılar da karşı karşıya gelecek. 

Tatbikat süresince iki ülke donanması saldırı, savunma, eskort, arama-kurtarma, kaçırılan gemilerin kurtarılması gibi konulara yoğunlaşacak.

 

 

 

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

DP World’den Türk Yumurta Üreticilerine Küresel Soğuk Zincir Hamlesi
Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt: "El konulan gemi, sahte bayrak taşıdığı için vatansız kabul edildi"
ABD, Uluslararası Sularda "Sophia" Adlı Petrol Tankerine El Koydu
ABD, Kuzey Atlantik'te Rus Bandıralı "Marinera" Petrol Tankerine El Koydu
Finlandiya, Baltık Denizi’nde İletişim Kablolarına Sabotaj Şüphesiyle Bir Gemiye El Koydu