Çin'de çok uluslu deniz tatbikatı

Çin'in doğusundaki Çingdao'da 8 ülkenin katıldığı çok uluslu deniz tatbikatı başladı.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Donanmasının kuruluşunun 65. yıl dönümü nedeniyle yapılantatbikata Çin'in yanı sıra Bangladeş, Pakistan, Singapur, Endonezya, Hindistan, Malezya ve Brunei katılıyor. 

"Denizde İşbirliği-2014" adlı tatbikata, 19 gemi ve 7 helikopterin yanı sıra 8 ülkeden deniz piyadeleri katılıyor. Ortaklaşa arama-kurtarma ve rehin almalarla ilgili mücadele gibi operasyonel çalışmaların yapılacağı tatbikatta, denizde lojistik, filolar arası haberleşme ve küçük silahlarla atış talimi gibi birçok faaliyet yürütülecek.

Çin'den Kuzey Çin Denizi filosunun katıldığı tatbikata, aynı filonun komutan yardımcısı Yang Cünfey kumandanlık yapıyor. 

Çin donanmasının ilk kez çok uluslu deniz tatbikatı organize ettiği kaydedilirken, tatbikatta katılımcı ülkelerle koordinasyon, deniz güvenliği işbirliği gibi birçok faaliyetin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza