Çin'den ABD'nin THAAD sistemine tepki

Çin'den ABD'nin Kore Cumhuriyeti'nde THAAD füze savunma sistemi konuşlandırmasına şiddetli tepki geldi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, Washington'un bu girişiminin Kore Yarımadası'ndaki barış ve istikrara yardımcı olamayacağı gibi, Çin'in stratejik güvenliğini de ciddi şekilde zedelediğini açıkladı.

Diğer yandan, ABD'nin THAAD füze savunma sistemi, Kore Cumhuriyeti'ndeki farklı çevrelerin de tepkisini çekti. Çok sayıda milletvekili, muhalif partiler, toplumsal kuruluşlar ve füze sisteminin konuşlandırılacağı bölgede yaşayanlar, güvenlik ve çevre gibi konulardaki endişeleri nedeniyle bu girişime karşı itirazlarını dile getirdiler.

Çinli sözcü, ayrıca ABD'nin bu girişimine kararlılıkla karşı çıkan Çin'in, Washington ile Seul'den hatalarını düzeltmelerini istediğini söyledi.

ViraHaber.com

DÜNYA Haberleri

DP World’den Türk Yumurta Üreticilerine Küresel Soğuk Zincir Hamlesi
Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt: "El konulan gemi, sahte bayrak taşıdığı için vatansız kabul edildi"
ABD, Uluslararası Sularda "Sophia" Adlı Petrol Tankerine El Koydu
ABD, Kuzey Atlantik'te Rus Bandıralı "Marinera" Petrol Tankerine El Koydu
Finlandiya, Baltık Denizi’nde İletişim Kablolarına Sabotaj Şüphesiyle Bir Gemiye El Koydu