Çinli çiftçi kendi denizaltısını yaptı

Çin'de hiç bir mühendislik eğitimi almayan bir çiftçi 5 adet araba aküsüyle çalışan bir denizaltı inşa etti. Denizaltı 8 metre derinliğe kadar inebiliyor ve aynı zamanda suyun altında 45 dakika yol alabiliyor.

44 yaşındaki Çinli çiftçi, araba aküsüyle çalışan bir denizaltı yaptı. 44 yaşındaki adam, denizaltıya “Mutlu Kuzu” adını verdi.

Çinli girişimci, çiftçi, tavuk üreticisi Tan Yong, evde yapılabilecekler listesine yeni bir madde ekledi. 44 yaşındaki Yong, hiçbir mühendislik eğitimi almamış olmasına rağmen, 5 adet araba aküsüyle çalışan bir denizaltı inşa etti.

Yong'un ürettiği 2 tonluk turuncu denizaltı “Mutlu Kuzu”, 8 metre derinliğe kadar inebiliyor ve aynı zamanda suyun altında 45 dakika yol alabiliyor. “Denizaltıların nasıl yapılacağını okulda öğrenmedim, her şeyi hayalgücüme uygun bir şekilde yaptım” diyen Yong'un denizaltısının maliyeti ise 5 bin dolar.

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

Karadeniz'de Türk Mürettebatın Bulunduğu Kuru Yük Gemisine Dron Saldırısı: 1 Ölü, Yaralılar Var
NATO Zirvesi Öncesinde Deniz Güvenliği Gündemi Ankara’da Değerlendirildi
Denizcilik Tarihinin En Büyük LNG Gemisi Siparişi: Katar’dan Çin’e 24 Dev Tanker
İngiltere'den Hürmüz Boğazı'na Askeri Yığınak
ABD Orta Doğu'ya 3'üncü Uçak Gemisini Konuşlandırdı