Deneyler ve eğitim için kullanılıcak

Çin Savunma Bakanlığı, ithal edilerek iskeleti ülkeye getirilen uçak gemisinin bilimsel araştırmalar, deneyler ve eğitim için kullanılacağını açıkladı.

Şinhua ajansının haberine göre Savunma Bakanlığı SBözcüsü Gıng Yanşıng, düzenlediği basın toplantısında Çin’in halen yürütülen uçak gemisi programı hakkında ilk kez konuştu. Geminin sefere çıkmasında sakınca bulunmadığını söyleyen Gıng, ilk deneme seferinin zamanının ise geminin onarım programına bağlı olduğunu ifade etti.

Gıng, eğitim ve araştırma programının önemli bir parçası olarak pilotların eğitileceğini, uçak gemisi programının Çin donanmasının kıyı savunma stratejisini değiştirmeyeceğini belirtti.

Yapımı 1980’li yıllarda başlayan eski adıyla Varyag, Sovyetler Birliği zamanında tamamlanmış, ardından Ukrayna’ya devredilmişti. Gemiyi daha sonra Çin ordusuyla bağlantılı olduğu iddia edilen bir Makau şirketi, yüzen bir eğlence merkezi ve kumarhane yapmak üzere satın almıştı.

Varyag’ın Boğazlardan geçişine dümensiz ve motorsuz olarak ve Türkiye’ye turist gönderilmesi karşılığında izin verilmişti

Milliyet

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza