Denizci İK Profesyonelleri Çalıştayı yapıldı

İDO öncülüğünde organize edilen “Denizci İK Profesyonelleri Çalıştayı”nın ilki 13 farklı denizcilik kuruluşundan 25 yöneticinin katılımı ile geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi.

Denizcilik sektöründe faaliyet gösteren firmaların İnsan Kaynakları Yöneticileri, geçtiğimiz hafta Sultanahmet Kalyon Hotel ’de “Denizci İK Profesyonelleri Çalıştayı” için bir araya geldi. Yöneticilerin insan kaynakları alanında yaşanan güncel gelişmeleri konuştukları çalıştay sonucunda gerek yaşanan sorunların çözümünde, gerekse ortak proje geliştirme, örnek uygulamaların paylaşılması gibi işbirliğini arttırıcı faaliyetlerde bir arada çalışma yapılmasının önemi vurgulandı.

İDO öncülüğünde organize edilen ve ilk kez gerçekleştirilen çalıştayın moderatörlüğünü Prof. Dr. Nihat ERDOĞMUŞ yaptı. Çalıştaya ARKAS, BUDO, CENK RO-RO, DENTUR, GESTAŞ, İDO, İZDENİZ, MAVİMARMARA, NEGMAR, ŞEHİRHATLARI, TURYOL, ULUSOY DENİZCİLİK, UN RO-RO olmak üzere 13 farklı denizcilik kuruluşundan 25 yönetici katıldı. Çalıştay sonunda katılımcılar bir sonraki organizasyonun Çanakkale’de GESTAŞ firmasının öncülüğünde yapılması konusunda mutabık kaldılar.

İDO İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri, İş Sağlığı ve Güvenliği, Yönetim Sistemleri ve Satınalma’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Orhan, “İDO olarak, sektörde bir ilk olması ile büyük önem arz eden Denizci İK Profesyonelleri Çalıştayı’nın organize edilmesine öncülük etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Denizcilik sektöründe İnsan Kaynakları boyutunda yaşanan sorunların ve şirketlerin insan kaynağına dair gündemlerinin sektörde bir birlik duygusu içinde masaya yatırılmasına destek verdiğimiz için gururluyuz.” şeklinde konuştu.



Vira Haber

SEKTÖRDEN Haberleri

KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi’nde Mezunlar ve Öğrenciler Kariyer Günlerinde Buluştu
Sektöre Özel Biletleme Platformu Tanıtıldı: Gemi Adamlarına Kolaylık Sağlayacak Yeni Sistem Kullanıma Açıldı
Begüm Maritime Consultancy’den Görkemli Açılış
Golden Phoenix ve Kuzey Marine, Armatörlere Yönelik Ship Finance & New Building Programını Başlattı
Negmar, Maersk’ten İki Adet 2.500 TEU’luk Konteyner Gemisi Satın Aldı