Dünya devi 'IHC Merwede' 3 bin çalışanını işten çıkartıyor

Hollanda’nın en büyük gemi tersanelerinden IHC Merwede 3 bin çalışanından yarısına çıkış veriyor.

Toplamda dört büyük tersaneye sahip olan IHC Merwede firması, köklü yeniden yapılandırma prosedürüne başladığını ve 1500 çalışanına çıkış verileceğini açıkladı. İşten çıkartılacakların 487’si kadrolu 1100’ü ise geçici kontratlı işçilerden oluşuyor. 

Hardinxveld-Giessendam’daki tersane kapatılırken, sadece Krimpen aan de IJssel ve Kinderdijk tersaneleri çalışmaya devam edecek. Sliedrecht’teki ana merkez ise diğer üretimlerde bulunacak. Şirket tersane işlemlerinin kademeli olarak yurtdışına kaydırılacağını da belirtiyor.

Şirket açıklamasında, yeniden yapılanma sürecinin azalan işlerden kaynaklı gerçekleştiği ve bu değişimin kaçınılmaz bir gelişme olduğuna dikkat çekildi.

Önümüzdeki günler içinde şirket ve sendika yetkililerin bir araya gelerek bundan sonraki prosedürü ele alacağı belirtiliyor. 

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza