Dünya Meteoroloji Örgütü’nden Kritik Uyarı

Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO), bu yıl kuzey yarım kürede sıcaklık rekoru kırılabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Örgüt, tüm dünyada etkili olan koronavirüs salgını zorlaştırsa da aşırı sıcaklara karşı tedbir alınmasını istedi.

Birleşmiş Milletlere'e bağlı Dünya Meteoroloji Örgütü'nün (WMO) sözcüsü Clare Nullis, bugün Cenevre'de düzenlediği sanal basın toplantısında, bu yılın başından beri yapılan ölçümlerin 2020'de kuzey yarımkürede sıcaklık rekoru kırılabileceğini gösterdiğini söyledi.

Koronavirüs salgınının tedbir alınmasını zorlaştırabileceğini belirten Nullis, ancak buna rağmen insanların korunması için şehirlerin ve diğer yerleşim bölgelerinin aşırı sıcaklara karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini belirtti.

NTV'de yer alan habere göre, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer ortakları birlikte internet üzerinden alınabilecek önlemlere ilişkin bir bilgilendirme paketi sunan WMO, dışarıda şapka takılması, yeterli miktarda su içilmesi, el bileklerinin soğuk su ile ovulması, sırt ve ayaklarda kan dolaşımını hızlandırmak için ispirto ile masaj yapılması, alın ve omuza buz kompresi yapılması, elektrikli aletlerin ve bir başka sıcaklık kaynağı olan yapay ışıklandırmaların kapalı tutulması gibi tavsiyelerde bulundu.

Vira Haber

DÜNYA Haberleri

Akdeniz’de Yolcu Feribotunda Siber Saldırı Alarmı: Paris, Yabancı Müdahale Şüphesiyle Soruşturma Başlattı
Karadeniz’de Türk Gemisine İHA Saldırısı
Dışişleri’nden Ukrayna’da Vurulan Türk Gemisine İlişkin Açıklama
Yunanistan'da Çiftçiler Volos Limanı'nı Ulaşıma Kapattı
Ukrayna'dan Rusya'nın "Gölge Filosuna" Ait Petrol Tankerine Saldırı