Dünyanın en büyük rüzgâr çiftliği

İskoç SSE şirketi, Kuzey Denizi’nde 3,6 GW kapasiteli dünyanın en büyük deniz üstü rüzgar santrali Dogger Bank RES’in kurulum çalışmalarına başladı.

İskoçya merkezli enerji şirketi SSE, Kuzey Denizi üzerine kurulacak ve toplamda 3,6 gigawatt (GW) enerji üretme kapasitesine sahip olacak Dogger Bank Rüzgâr Enerjisi Santrali’nin karada yürütülecek faaliyetlerinin başladığını duyurdu. Norveçli enerji şirketi Equinor işbirliğiyle kurulacak olan Santral 4,5 milyon evin elektrik ihtiyacını karşılayacak ve dünyanın en büyük rüzgâr çiftliği olacak.

Deniz üzerinde üç noktada kurulacak santralin her bir bölümü 1,2 GW kapasiteye sahip olacak. Creyke Beck A, Creyke Beck B ve Teesside A üç santralin toplam elektrik üretimi 4,5 milyon hanenin ihtiyacını karşılayabilecek.

Santralde General Electric’e (GE) ait 260 metre uzunluğuna ulaşan ve 12 megawatt kapasiteli Haliade – X türbinler kullanılacak.

Vira Haber

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza