Düşen uçağın kuyruk kısmına ulaşıldı

Singapur'a giderken düşen yolcu uçağının kuyruk kısmının Java Denizi'nde bulunduğu belirtildi.

Endonezya'nın Surabaya şehrinden Singapur'a giderken düşen yolcu uçağının kuyruk kısmının Java Denizi'nde bulunduğu bildirildi.

Endonezya Arama-Kurtarma Ajansı Başkanı Henry Bambang Soelistyo, basına yaptığı açıklamada, dalgıçların ve su altı araçlarının düşen AirAsia uçağının kuyruğunun yerini saptadığını söyledi. 

Uçağın kuyruğunun bulunmasının önemli olduğu belirtiliyor. Zira halk arasında "kara kutu" olarak bilinen uçuş verileri ve kokpit ses kayıt cihazı kuyruk kısmında yer alıyor.  

Diğer yandan arama çalışmalarında şimdiye kadar 40 kişinin cesedine ulaşılırken, yetkililer birçok yolcunun uçağın ana gövdesinde sıkışmış olabileceğini belirtiyor. 

AirAsia havayollarına ait QZ-8501 sefer sayılı Airbus A320-200 tipi uçakla Endonezya'nın Surabaya kentinden Singapur'a giderken 28 Aralık Pazar günü kalkıştan sonra irtibat kesilmişti. Uçağın enkazına ait bazı parçalar ve cesetler, Java Denizi'nde 30 Aralık'ta bulunmuştu. Uçakta 7'si mürettebat 162 kişi bulunuyordu.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza