Emektar savaş gemisi müze oluyor

ABD donanmasına yaklaşık 60 yıl boyunca denizlerde hizmet veren USS Iowa emekli oldu.

ABD donanmasına yaklaşık 60 yıl boyunca denizlerde hizmet veren USS Iowa emekli oldu.

Savaş gemisi, artık yeni evi olan Los Angeles’daki San Pedro limanına giriş yaptı. İkinci Dünya Savaşı’nda görev yapan efsane gemiye sahil güvenlik ve yelkenliler eşlik etti. USS Iowa yüzer müze haline getirilecek.

USS Iowa Los Angeles, California'da müze oluyor. İkinci Dünya Savaşı dönemi savaş gemisi USS Iova, müze haline getirileceği Los Angeles San Pedro Limanı'na demirledi. Çevresi güvenlik botları ve kurtarma ekipleri ile sarılmış olarak yolculuğuna devam eden 887 fit uzunluğundaki 58,000 ton ağırlığındaki savaş gemisi ve Sahil Güvenlik botlarını bulunduğu filo, limana girişini meraklı bakışlar eşliğinde yaptı.

Franklin D. Roosevelt’in başkanlığı boyunca hizmetini de görmüş olan savaş gemisi, son yolculuğunu Güney California’ya doğru yaptı. USS Iowa, San Francisco limanına, kurulacak  Deniz Kuvvetleri müzesine ev sahipliği yapacak.

İlk defa 1943 yılında göreve çıkan USS Iowa, İkinci dünya Savaşı ve Kore Savaşı’nda aktif görev aldı. Gemi Zamanın Amerikan Başkanı Roosevelt’i, savaş zamanında Winston Churchill, Joseph Stalin ve Chiang Kai-shek ile görüşmeye götürmek üzere de kullanılmıştı. Ayrıca İran-Irak savaşı sırasında petrol tankerlerinin güvenliği için de görev yapmıştı. Gemi silah merkezleri, cephanesi ve Roosevelt’in odası dâhil pek çok yeri, savaş zamanının anlatılabilmesi için görüşe açılacak. 

Milliyet

DÜNYA Haberleri

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ABD Uçak Gemisini Hedef Alan Paylaşım
Fransa’nın El Koyduğu "Grinch" Tankeri Marsilya'da Limana Çekildi
DP World’den Türk Yumurta Üreticilerine Küresel Soğuk Zincir Hamlesi
Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt: "El konulan gemi, sahte bayrak taşıdığı için vatansız kabul edildi"
ABD, Uluslararası Sularda "Sophia" Adlı Petrol Tankerine El Koydu