Endonezya’nın güney batısında 7.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi.
Endonezya’daki Sumatra adasının batı kıyısı açıkları, 7.9 büyüklüğünde depremle sarsıldı.
ABD Jeolojik Araştırmalar Enstitüsü (USGS), depremin merkezinin, adadanın güneybatısındaki Padang şehrine 808 kilometre uzaklıkta olduğu ifade edildi.
Tsunami alarmı
Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem sonrası bazı bölgelerde tsunami alarmı verildi. Ulusal Meteoroloji Ajansı, Batı ve Kuzey Sumatra ile Açe’de tsunami alarmı verildiğini açıkladı.
Öte yandan USGS depremin şiddetini ilk olarak 8.2 olarak duyurmuştu. Deprem sonrası can ve mal kaybına ilişkin şu ana kadar herhangi bir açıklama ise yapılmadı.
Hint Okyanusu’nda 26 Aralık 2004’te meydana gelen 9.1 büyüklüğünde depremin tetiklediği tsunami, büyük felakete yol açmıştı. Tsunamiden en çok Açe etkilenirken, afetin vurduğu ülkelerdeki ölü sayısı 230 bini bulmuştu.
ViraHaber.com
DÜNYA Haberleri
IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza