Fransa'nın "Mistral" pişmanlığı

Fransa yönetiminin, Ukrayna krizinin ardından Mistral anlaşmasını iptal etmesi, Paris'te büyük bir hata olarak yorumlandı.

Mistral tipi helikopter gemilerinin satışı için Rusya ile yapılan anlaşmanın iptalini Sputnik'e değerlendiren Fransız Milletvekili Jacques Myard, "Anlaşmadaki yükümlülüklerin yerine getirilmesini, Ukrayna kriziyle ilişkilendirmenin haklı bir gerekçesi yoktu" dedi. Myard, gemilerin Kiev'i bombalamak veya Donbass'a müdahale etmek için kullanılamayacağını, dolayısıyla anlaşmayı bozmanın anlamsız olduğunu vurguladı.

Fransız vekil, iptal kararının çok büyük bir hata olduğunu belirterek, "Her zaman gemileri teslim etmemiz gerektiğini söyledim. Sonuçta ortada bir anlaşma vardı" değerlendirmesinde bulundu.

DÜNYA Haberleri

ABD Orta Doğu'ya 3'üncü Uçak Gemisini Konuşlandırdı
Dışişleri Bakanlığı: "Türk Deniz Yetki Alanlarını İhlal Eden Haritaların Geçerliliği Yoktur"
İngiliz Savaş Gemisi HMS Dragon Doğu Akdeniz’e Geldi
ABD Enerji Bakanı: "ABD Ordusu, Hürmüz Boğazı’nda Tankerlere Refakat Etmeye Hazır Değil"
İsveç’ten “Vatansız Gemi” Operasyonu: Caffa Kargo Gemisine El Konuldu