Gazzeliler, İsrail ablukasının açılacak limanla kırılmasını istiyor

İsrail'in 2007'den bu yana uyguladığı ablukanın, açılacak bir liman ile kırılmasını isteyen Gazzeliler, "Deniz koridoru hakkımız" adı altında gösteri düzenledi.

İsrail'in 2007'den bu yana uyguladığı ablukanın, açılacak bir liman ile kırılmasını isteyen Gazzeliler, "Deniz koridoru hakkımız" adı altında gösteri düzenledi.

Ablukanın Kırılması ve Yeniden İmar Komitesi tarafından düzenlenen gösteriye çok sayıda Filistinli katıldı. Uluslararası toplumdan Gazze limanının açılması için yardım talep eden göstericiler, "Deniz koridoru hakkımız", "Gazze ablukası karşısında uluslararası toplum neden hala sessiz?", "Abluka tüm uluslararası kanunlara aykırı" yazan dövizler taşıdı.

Göstericiler adına konuşan Said el-Lukta, ablukanın sekizinci yılında, uluslararası topluma ve tüm insan hakları kuruluşlarına, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı baskılar karşısında yasal ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

İnsan hakları örgütleri ve Arap Birliği'nin, Gazzeablukasına son verilmesine yönelik faaliyetler yürütmek konusunda "ahlaki ve yasal sorumlulukları" olduğunu savunan Lukta, " İsrail ambargosu, uluslararası hukuka ve evrensel normlara aykırıdır" dedi.

İsrail'in, Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren saldırıların ardından İsrail ile Filistin heyetleri arasında yürütülen dolaylı ateşkes müzakerelerinde, Filistinli gruplar, Gazze'de bir liman açılmasını talep etmişti.  

 

 

 

 

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza