Susan Blankhart, birkaç ay önce Facebook sayfasında takipçilerinin 10 bini bulması durumunda Nil Nehri'ni yüzerek geçeceği sözünü vermişti. Blankhart bu sözünü boğulma olaylarına dikkat çekebilmek amacıyla eyleme dönüştürdü.
"Nil'i Yüzenler" ve "Deniz İzcileri" dernekleri ile Hollanda'daki "Don't Drown" Kurumu ile bağlantıya geçen Blankhart, boğulma vakalarına yönelik bilinç oluşturmak amacıyla Nil Nehri'ni yüzerek geçti. Hollandalı ve Sudanlı kadınlardan oluşan bir grup kadınla birlikte nehri geçen Blankhart'ı çok sayıda diplomat ve yüzme sporuyla ilgilenen yüzlerce kişi seyretti.
Blankhart kıyıya ulaştıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Verdiğim sözü tutmaktan ötürü mutluyum ama en çok da önemli meselelerde işbirliği yapmış olmamıza seviniyorum" ifadelerini kullandı.
ViraHaber.com
DÜNYA Haberleri
IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza