Hükümetle liman işçileri arasında özelleştirme krizi

Sudan Başbakanı Mutez Musa, Port Sudan Güney Limanı ihalesini kazanan Filipinli şirketin dünya genelinde 28 limanı yönettiğini ve en uygun teklifi verdiğini savunarak, özelleştirme kararının arkasında durdu.

Sudan resmi haber ajansına göre, Başbakan Musa, kabine toplantısında yaptığı konuşmada, "Bakanlar Kurulunun, uluslararası bir danışman gözetiminde 10 firmanın katıldığı uluslararası ihaleyi Filipinli şirketin kazanması konusundaki işlemlerin güvenilirliği konusunda içi rahat." ifadelerini kullandı.

Musa, "Son seçim kriteri en iyi mali ve teknik teklif içindi. İhaleyi kazanan firma dünya genelinde 28 limanı idare eden uluslararası bir şirket." diye konuştu.

Kızıldeniz eyaletinin başkenti ve ülkenin ana liman kenti Port Sudan'daki Güney Limanı işletmesi çalışanları, hükümetin limanı özelleştirme kararı üzerine pazartesi grev kararı almıştı. Hükümetin geri adım atmaması üzerine ülkedeki tüm liman personeli bugün grevdeki işçilerle dayanışma çerçevesinde süresiz iş bırakma kararı almıştı.

Port Sudan Güney Limanı'ndaki işçiler, dün bölgeye giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Musa Muhammed Ahmed ve Ulaştırma Bakanı Hatem Sir ile görüşmeyi reddetmişti. Liman işçileri, idarenin yabancı bir şirkete geçmesini istemiyor?

Sudan hükümetinin, 2016'da Port Sudan Güney Limanı'nın işletmesi için çıktığı ihaleyi, Filipinler merkezli Uluslararası Konteyner Terminal İşletmeleri (ICTSI) şirketi 20 yıllığına 530 milyon avro bedelle kazanmıştı.

Vira Haber

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza