Husilere ait bomba yüklü gemi imha edildi

Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri koalisyonun sözcüsü Turki el Maliki, "İran destekli Husi milislerine ait patlayıcı yüklü gemi yakalanıp, imha edildi" dedi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri koalisyonun sözcüsü Turki el Maliki, "İran destekli Husi milislerine ait patlayıcı yüklü gemi yakalanıp, imha edildi" dedi.

Koalisyon sözcüsü el Maliki, İran tarafından destelenen Husi milislerinin Kızıldeniz'de teçhiz edilmiş bir gemiyi kullanarak terör eylemi gerçekleştirme teşebbüsünde bulunduğunu açıkladı. Maliki, saldırı teşebbüslerinin bölgesel ve uluslararası deniz yolu ticaretinin güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu ve isyancılara karşı caydırıcı önlemler almaya devam edeceklerini vurguladı.

Vira Haber

DÜNYA Haberleri

ABD Enerji Bakanı: "ABD Ordusu, Hürmüz Boğazı’nda Tankerlere Refakat Etmeye Hazır Değil"
İsveç’ten “Vatansız Gemi” Operasyonu: Caffa Kargo Gemisine El Konuldu
Dünyanın En Stratejik Limanlarında Türk İzi
DESAN’ın Malezya İçin İnşa Ettiği İkinci Geminin Sac Kesme Töreni Gerçekleşti
İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ABD Uçak Gemisini Hedef Alan Paylaşım