İngiltere, NATO tatbikatına HMS Ocean'la katılıyor

İngiltere, 5 Haziran'da Baltık Denizi'nde başlatılacak olan NATO tatbikatı için, Rusya'nın Kaliningrad bölgesi kıyılarına en büyük helikopter taşıyıcı gemisi HMS Ocean'ı yolluyor.

NATO ülkelerinin 5 Haziran'da başlatacağı ‘Baltops 15' adlı askeri tatbikata yaklaşık 50 savaş gemisi ve denizaltı katılacak. İngiltere, en büyük helikopter taşıyıcısı HMS Ocean gemisini, yaklaşık 80 kişilik mürettebatıyla birlikte tatbikata yollama kararı aldı.

KALİNİNGRAD ÖZEL ÖNEM TAŞIYOR

Gemi ve denizaltılar, tatbikat başlayana kadar Polonya'nın Gdynia Limanı'nda bekleyecek. Gdynia Limanı, Rusya'nın Kaliningrad bölgesinden sadece 80 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Rusya'nın en güçlü savunma noktalarından olan Kaliningrad'da 3 hava üssü, binlerce asker ve Rusya'nın Baltık filosu konuşlandırılmış durumda. Kaliningrad ayrıca iki NATO üyesi Polonya ve Letonya'nın arasında bulunması nedeniyle de özel önem taşıyor.

‘Baltops 15' tatbikatının amacının ‘NATO ülkelerinin savaşa hazırlık durumunu test etmek ve Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırgan tutumu nedeniyle Baltık ülkelerine güven vermek' olduğu belirtiliyor.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza