İngiltere'den IŞİD'e karşı gemi hamlesi

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Fransa’ya IŞİD’le mücadele operasyonunda destek vermek için HMS Defender tipi savaş gemisini Akdeniz’e yollama kararı aldıklarını açıkladı.

 İngiltere, IŞİD’le mücadelede Fransa’ya destek olmak için Akdeniz’e savaş gemisi gönderecek. RİA Novosti ajansının haberine göre, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Fransa’ya IŞİD’le mücadele operasyonunda destek vermek için HMS Defender tipi savaş gemisini Akdeniz’e yollama kararı aldıklarını açıkladı. Fallon’un verdiği bilgiye göre, HMS Defender gemisi, kısa süre içinde Akdeniz’e ulaşması beklenen Fransız Charles de Gaulle uçak gemisine, IŞİD’le mücadele operasyonunda ‘hava koruması’ sağlayacak.  “Fransa, IŞİD’le mücadelede kararlı ve bizim de yardım etmemiz gerek” diyen İngiliz bakan, Paris’ten gelecek her tür yardım teklifini değerlendireceklerini söyledi.

IŞİD’in İngiltere, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinin güvenliği için tehdit teşkil ettiğini belirten Fallon, İngiltere’nin IŞİD’e yönelik genişletilmiş takip ve hava operasyonlarına devam edeceğini vurguladı.

Rus donanması da Fransa'ya destek verecek

Akdeniz’de bulunan Rus donanmasına bağlı savaş gemileri de, IŞİD’le mücadele operasyonları sırasında Fransız savaş gemilerine destek verecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün ülkenin savunma yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Akdeniz'deki Rus donanma güçlerine Fransa ile 'müttefik gibi' birlikte çalışmaları talimatını vermişti.

ViraHaber.com

DÜNYA Haberleri

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ABD Uçak Gemisini Hedef Alan Paylaşım
Fransa’nın El Koyduğu "Grinch" Tankeri Marsilya'da Limana Çekildi
DP World’den Türk Yumurta Üreticilerine Küresel Soğuk Zincir Hamlesi
Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt: "El konulan gemi, sahte bayrak taşıdığı için vatansız kabul edildi"
ABD, Uluslararası Sularda "Sophia" Adlı Petrol Tankerine El Koydu