İran Antartika'da bilim istasyonu kuracak

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Golamreza Hadem Bigam, ülkesinin Antarktika’da daimi bilim istasyonunu kurmak niyetinde olduğunu açıkladı.

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Golamreza Hadem Bigam, ülkesinin Antarktika’da daimi bilim istasyonunu kurmak niyetinde olduğunu açıkladı. Komutan, İslam Cumhuriyeti’nin gündemindeki sorunun Antarktika’daki suların araştırılması olduğunu belirtti.

Oramiral Bigam, “İlk aşamada, bu kıtadaki varlığımız, uzun zamandır burada çalışan ülkelerle işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilebilir. Bir sonraki aşama, bağımsız faaliyet olmalı.” dedi.

İranlı komutan, bu enlemlerde araştırma çalışmalarını yapmak ve navigasyon becerilerini edinmek için ülkenin Oşinografi Enstitüsü tarafından birkaç bilimsel seferin hazırlandığını söyledi. İlk ekiplerin, gereksinimleri için İran Deniz Kuvvetleri’nin olanaklarını kullanacağını da sözlerine ekledi.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

ABD Enerji Bakanı: "ABD Ordusu, Hürmüz Boğazı’nda Tankerlere Refakat Etmeye Hazır Değil"
İsveç’ten “Vatansız Gemi” Operasyonu: Caffa Kargo Gemisine El Konuldu
Dünyanın En Stratejik Limanlarında Türk İzi
DESAN’ın Malezya İçin İnşa Ettiği İkinci Geminin Sac Kesme Töreni Gerçekleşti
İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ABD Uçak Gemisini Hedef Alan Paylaşım