İran Hürmüz Boğazı'nda askeri tatbikata hazırlanıyor

İran ordusu, dünya petrol ticaretinin kilit geçiş noktalarından olan Hürmüz Boğazı yakınında geniş etraflı askeri uygulama yapmaya hazırlanıyor.

Deniz, hava ve kara birliklerinin katılacağı uygulama , stratejik öneme sahip Hürmüz Boğazı'nın doğusunu da içine alan 2 milyon 200 bin kilometre kare genişliğinde bir alanda yapılacak olan .İran Ordusu İkinci Komutanı General Abdurrahim Musevi, 'Muhammed Resulüllah' adıyla 25 Aralıkta başlayacak tatbikatın bir hafta süreceği ifade etti .

Tatbikatın, deniz ağırlıklı olarak Hint Okyanusu'nun kuzeyinden Hürmüz Boğazı'nın doğusuna kadar uzanan bir alanda düzenleneceğini açıklayan General Musevi, ülkenin güneyindeki Hürmüzgan ve Sistan-Belucistan eyaletlerinin de uygulama alanı içinde olduğunu açıkladı .Tatbikatta füze denemesinin de yapılacağı duyuruldu.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

ABD Enerji Bakanı: "ABD Ordusu, Hürmüz Boğazı’nda Tankerlere Refakat Etmeye Hazır Değil"
İsveç’ten “Vatansız Gemi” Operasyonu: Caffa Kargo Gemisine El Konuldu
Dünyanın En Stratejik Limanlarında Türk İzi
DESAN’ın Malezya İçin İnşa Ettiği İkinci Geminin Sac Kesme Töreni Gerçekleşti
İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ABD Uçak Gemisini Hedef Alan Paylaşım