İran "Petrolde komplo uygulanıyor"

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, petrol fiyatlarının düşmesini ‘siyasi bir komplo’ olarak değerlendirdi.

İshak Cihangiri, Hamedan ili İdari Konsey oturumunda yaptığı konuşmada, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün normal bir olay olmadığını ve arz-talep dengesinden kaynaklanmadığını ileri sürdü.

Petrol fiyatlarındaki düşüşü, siyasi bir komplo olarak nitelendiren Cihangiri, ‘Bunun Rusya’ya karşı yapıldığı söyleniyor. Önemli olan bunun büyük bir komplo olmasıdır’ diye konuştu. Cihangiri, petrol fiyatlarının 40 doların altına bile düşmesi halinde ülkeyi ‘iyi bir şekilde’ idare edebileceklerini ifade etti.

İran’ın eskiden günlük 2 milyon 100 bin varil petrol sattığını söyleyen Cihangiri, ülkesine yönelik alınan yaptırım kararlarından ardından bunun 1 milyon varile düştüğünü kaydetti.

Cihangiri, gelecek yılın bütçesini petrol fiyatını varil başına 70 dolar baz alarak hazırladıklarını ifade etti.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza