İspanya'da karaya vuran 700 kiloluk dev deniz kaplumbağası

Karaya vuran 700 kilo 2 metre uzunluğunda dev bir deniz kaplumbağası kepçeyle sahilden kaldırıldı.

Barselona'nın 60 kilometre uzağındaki Calella şehrinde dev bir kaplumbağa sahile vurdu. 700 kilo ve 2 metre uzunluğundaki hayvanı görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

KEPÇE YARDIMIYLA SAHİLDEN ALINDI

Yetkililer, bu tarz bir olayın İspanya'da ikinci kez yaşadığını ifade etti. 700 kiloluk dev deniz kaplumbağası, sahilden kepçeyle uzaklaştırıldı.

OTOPSİ İÇİN GÖNDERİLDİ

Öldüğü belirlenen kaplumbağa, otopsi için Barselona Üniversitesi'nin Veterinerlik Fakültesi'ne götürüldü. Biyologlar; 'deri sırtlı deniz kaplumbağası'nın genelde Alaska'nın kuzeyinde ve Afrika'nın güneyindeki okyanuslarda görüldüğünü belirtiyor.

2 bin yıldır sahillerde görülmeyen deniz kaplumbağası, 2013 yılında nesli tükenmekte olan hayvanlar listesine girmişti.

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza