İsrail, aktivistlere müdahale edecek

İsrail donanmasının, Gazze ablukasını denizden delmek için balıkçı tekneleriyle denize açılmayı planlayan aktivistlere müdahale etmek amacıyla hazırlıklara başladığı bildirildi.

İsrail donanmasının, Gazze ablukasını denizden delmek için balıkçı tekneleriyle denize açılmayı planlayan aktivistlere müdahale etmek amacıyla hazırlıklara başladığı bildirildi.

İsrail ordu radyosundan yapılan açıklamada, "İsrail donanması, Gazze karasularında yapılacağı duyurulan seyri ciddiye aldı ve karşılık vermek için hazırlanıyor" denildi.

Donanmanın bugün Gazze karasularından İsrail'in uyguladığı ablukayı kırmak için kalkması planlanan, Filistinli ve Avrupalı aktivistleri taşıyacak balıkçı teknelerine müdahale etmek amacıyla hareket etmek için uygun vakti beklediği belirtildi.

Bugün yapılması planlanan eylemi organize eden İntifada Gençleri Koalisyonu Sözcüsü Yunus Ebu Iyta ise "Onlarca Filistinli ve yabancı aktivist, Gazze Limanı'ndan kalkarak İsrail ablukasını kırmak için denizde seyredecek" dedi.

Ebu Iyta, balıkçı tekneleriyle eylemi gerçekleştireceklerini dile getirerek, eylemlerinin barışçıl olacağını, yerli ve yabancı gazetecilerin de beraberlerinde bulunacağını kaydetti.

İsrail yönetimi Gazzelilerin en fazla 6 deniz miline kadar denize açılmasına izin veriyor.

İsrail'in bu yaptırımı, Gazze'deki balık hasılatının yıllık 4 bin tondan bin 500 tona düşmesine neden oldu. Yaklaşık 40 bin kişinin balıkçılıkla geçimini temin ettiği Gazze'de, İsrail'in "6 mil" yaptırımı bu sektörün çalışanlarını ciddi ölçüde olumsuz etkiliyor.

1993'te imzalanan Oslo anlaşması ise Filistinli balıkçıların 20 mil açığa kadar avlanmasını öngörüyor.

virahaber.com

DÜNYA Haberleri

İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan ABD Uçak Gemisini Hedef Alan Paylaşım
Fransa’nın El Koyduğu "Grinch" Tankeri Marsilya'da Limana Çekildi
DP World’den Türk Yumurta Üreticilerine Küresel Soğuk Zincir Hamlesi
Beyaz Saray Sözcüsü Leavitt: "El konulan gemi, sahte bayrak taşıdığı için vatansız kabul edildi"
ABD, Uluslararası Sularda "Sophia" Adlı Petrol Tankerine El Koydu