İsrail askerleri Filistinli balıkçılara ateş açtı

İsrail hücumbotlarından, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Sevdaniye açıklarında avlanan Filistinlilere ait balıkçı teknelerine ateş açıldığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail hücum botlarından, Gazze'nin kuzeyindeki Sevdaniye açıklarında avlanan Filistinli balıkçı teknelerine ateş açıldı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Filistin ile İsrail arasında ​1993'te imzalanan Oslo Anlaşması, Filistinli balıkçıların 20 mil sınırı içinde avlanmasını öngörüyor. Buna rağmen Gazzeli balıkçılara en fazla 6 mil içinde avlanma izni veren İsrail, bazen bu sınırı 3 mile kadar indiriyor.

Gazze'de yaklaşık 40 bin kişinin geçimini sağladığı balıkçılık sektörü, devam eden İsrail ablukası nedeniyle büyük zarar görüyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

 

 

 

 

DÜNYA Haberleri

Akdeniz’de Yolcu Feribotunda Siber Saldırı Alarmı: Paris, Yabancı Müdahale Şüphesiyle Soruşturma Başlattı
Karadeniz’de Türk Gemisine İHA Saldırısı
Dışişleri’nden Ukrayna’da Vurulan Türk Gemisine İlişkin Açıklama
Yunanistan'da Çiftçiler Volos Limanı'nı Ulaşıma Kapattı
Ukrayna'dan Rusya'nın "Gölge Filosuna" Ait Petrol Tankerine Saldırı