İsveç'te "Dünyanın en eski balıkçı takımı" bulundu

İsveçli arkeologların, "dünyanın en eski balıkçı takımı" olarak kabul ettikleri dokuz bin yıllık ahşap bir çubuk buldukları bildirildi.

Bilim Adamları Panik Atağı Yok Ettiğini Açıkladı!İsveçli arkeologların, "dünyanın en eski balıkçı takımı" olarak kabul ettikleri 9 bin yıllık ahşap bir çubuk buldukları bildirildi.

Deniz Arkeolojisi Araştırmaları Enstitüsü ekibinden araştırmacı Björn Nilsson, buldukları bu çubuğun, balık yakalamak için yapılmış bir düzeneğin parçası olduğunu belirterek, 9 bin yaşındaki buluntunun, bildikleri kadarıyla dünyanın en eski balıkçı takımı olduğunu kaydetti.

Bu takımın, 2009'da İsveç'in güney kıyıları açığında Baltık Denizi'nde 10 metre derinlikte bulunduğu belirtildi.

Nilsson, bu olta takımının bulunduğu düzeneğin, Milattan 7 bin yıl önce balıkçılık yöntemlerinin, şimdiye kadar sandıklarından daha etkili olduğunu ispatladığını söyledi.

Nilsson, aynı bölgede 5 ile 12 metre derinlikte yer alan diğer 7 ahşap parçasının yaşının da yakında belirleneceğini, böylece bölgede balıkçılığın ne kadar süreyle yapıldığını saptayabileceklerini belirtti.

Araştırmacı, eskiden bir tatlısu gölü olan Baltık Denizi'nin suyunun özelliği sayesinde çok iyi saklama koşulları sunduğunu söyledi.

A.A.

DÜNYA Haberleri

IBIA ile Hong Kong Gemi Sahipleri Birliği Arasında Sürdürülebilir Denizcilik İçin İş Birliği Anlaşması
Putin: "Ukrayna Limanlarına ve Bu Limanlara Giren Gemilere Karşı Saldırılarımızın Kapsamını Genişleteceğiz"
Güney Asya'daki Sel ve Toprak Kaymalarında Can Kaybı Bin 400'ü Geçti
Gemiden Tahliye Edilen 25 Personel Tedbiren Hastaneye Götürüldü
İngiltere'de Türkiye ile Umman Arasında Denizcilik ve Ulaştırma Alanında İş Birliği İçin 2 Yeni İmza